روان‌شناسی و زندگی

کاربردهای نظری و عملی روان‌شناسی در زندگی روزمره

روان‌شناسی و زندگی

کاربردهای نظری و عملی روان‌شناسی در زندگی روزمره

هدف از راه‌اندازی وبلاگ حاضر بیان دیدگاه‌های شخصی و سایر روان شناسان در جنبه‌های روان شناختی زندگی است.

۳ مطلب در مهر ۱۴۰۲ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

جان کابات – زین [1] از ذهن آگاهی تعریف عملیاتی زیر را ارایه داده است" یک نوع آگاهی که از توجه هدفمند در لحظه حال و قضاوتگر نبودن ناشی می شود". این تعریف عملیاتی که خبر ازکاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی[2] (MBSR) می دهد، نه تنها در ادبیات بالینی یک معیار طلایی شده است، بلکه رسانه ها و عامه مردم به عنوان یک توصیف قطعی به آن آویزان شده اند. حتی در شیوه نگاه جامعه علمی متفکر و بالینی به ذهن آگاهی شدیدا از این تعریف عملیاتی تاثیر گرفته است. روش عملی ترویج آگاهی از لحظه حال، همان طور که اکثر پژوهش های MBSR حاکی از آن هستند، ارزش درمانی آن در کاهش استرس و انواع مختلفی از نشانه های ناشی از نشخوار فکری افراطی را نشان داده است. آرام کردن ذهن ومشاهده بدون تعصب وغرض جریان تجربه منجر به از کار انداختن واکنش های عادات گونه خودکار می شود(واگو[3]،2013؛ واگو و سیلبرسویگ[4]،2012).( ادامه مطلب در هفته آینده)

 

[1] John kabat - Zinn

[2] Mindfulness – Based Stress Reduction

[3] Vago

[4] Silbersweig

  • بایرامعلی رنجگر
  • ۰
  • ۰

هر زمان که مطلبی در یک وبلاگ یا سایت می‌خوانید و قصد دارید از آن استفاده کنید هنگام منبع نویسی در درون متن و انتهای متن، به روش زیر عمل کنید:

الف)درون متن:  در وبلاگ psychology101 در باره انتخاب (رنجگر،۱۴۰۲) خواندم که.......... داخل پرانتز نام نویسنده مطلب را بنویسید.

ب) انتهای متن: در فهرست منابع به شکل زیر بنویسید:

رنجگر، ب.ع.(۱۱ مهر،۱۴۰۲). انتخاب. https://psychology101.blog.ir/post/6

روی لینک هم در ورد گزینه u یعنی آندرلاین یا ctrl+u را انتخاب کنید تا لینک مطلب در صورت کلیک، در صفحه وب باز شود. برای باز کردن آدرس اینترنتی در ورد کافی است کلید کنترل را نگه داشته و روی لینک کلیک کنید.

  • بایرامعلی رنجگر
  • ۰
  • ۰

انتخاب

مجبوریم به اراده آزاد باور داشته باشیم، چونکه انتخاب دیگری نداریم. -آیزاک باشویس سینگر     

مبلغان روان شناسی زرد(از نوع کاهی یا نخودی) همواره بر این نکته پافشاری می‌کنند که ما در انتخاب میان گزینه‌های مختلف پیش‌رو آزادی عمل داریم. سخنرانان انگیزشی مرتب تبلیغ می‌کنند که برای رسیدن به موفقیت باید اعتماد به نفس داشته باشید. در همه این شرایط، بحث کهن اختیار و جبر مطرح است. آیا واقعا در دنیای واقعی شرایط این‌چنین است؟ از میان انواع تعارض های مطرح در انگیزش، تعارض جاذب-دافع چندگانه بیشترین ناهماهنگی شناختی را ایجاد می‌کند. فرد در اکثر موارد، گزینه‌های پیش رو در زندگی از نوع جاذب-دافع چندگانه هستند. به قول برنارد شاو، اگر شما چیزی یادگرفته‌اید حتما چیزی را از دست داده‌اید. در هر انتخاب مهم‌ترین جنبه مسئوولیت‌پذیری شخصی در قبال دنیای شخصی، دیگران، و محیط زندگی‌مان است. این همان زندگی اگزیستانسیالیسمی در رویکرد رولو می است. یعنی هم باید به رفاه شخصی، هم به رفاه دیگران، و هم به اکوسیستمی که در آن زندگی می‌کنیم، توجه کرد. پس ممکن است تصورمان از آزادی انتخاب کامل را تغییر بدهیم. در هر گزینه‌ای به پیامدهای انتخاب‌مان توجه کنیم. حتی اپیکور هم به لذت‌گرایی مسئوولانه توجه داشت. در ضمن، ما به طور کامل قربانی گذشته‌مان نیستیم.        

 

 

  • بایرامعلی رنجگر